Internacional 18/04/2013

L'FBI busca diversos sospitosos localitzats en vídeos de seguretat i relacionats amb l'atemptat de Boston

L'agència d'intel·ligència dels EUA debat revelar les imatges a la població perquè col·laborin en la investigació dels atemptats

Efe
1 min

WashingtonL'FBI busca diversos individus vistos en vídeos gravats per les càmeres de seguretat als voltants de la marató de Boston perquè siguin interrogats, segons ha dit aquest dijous la secretària de Seguretat Nacional dels EUA, Jannet Napolitano.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la secretària, que ha comparegut davant del Comitè de Seguretat Nacional de la Cambra de Representants per tractar el pressupost del 2014, se li ha preguntat pels avenços de la investigació sobre les bombes que van explotar dilluns a la línia de meta de la marató de Boston, que han causat tres morts i 176 ferits.

El president del comitè, el representant republicà de Texas Michael McCaul, ha preguntat sobre les informacions que l'FBI busca dos homes relacionats amb les explosions.

Napolitano ha assenyalat que s'estan recollint proves d'una "gran varietat de fonts" i ha assenyalat, sense especificar, que hi ha un vídeo on apareixen unes persones que han planejat dubtes als investigadors i "amb les quals l'FBI vol parlar".

"No els descriuria com a sospitosos segons el terme tècnic, però necessitem l'ajuda del públic per localitzar aquests individus", ha assenyalat.

L'FBI està considerant si revelar les imatges dels individus obtingudes dels fotogrames del vídeo, segons apunten diversos mitjans, però encara no s'ha pres una decisió.

Napolitano ha assenyalat que encara no està clar si les bombes són obra d'un grup terrorista estranger o nacional, alhora que ha destacat la cooperació entre els diferents cossos de seguretat perquè la investigació continuï "a un ritme accelerat".

stats