Internacional 11/04/2013

El Senat dels EUA dóna llum verda al debat sobre l'augment del control d'armes

La iniciativa demòcrata, amb 68 vots a favor i 31 en contra, ampliaria els antecedents penals per als compradors i atorgaria finançament addicional per a la seguretat a les escoles

Efe
1 min
Abans de la votació, alguns familiars de les víctimes de la massacre a l'escola Sandy Hook s'esperaven a les portes del Senat

WashingtonEl Senat dels EUA, sota control demòcrata, ha superat aquest dijous les traves de diversos opositors i ha aprovat una mesura que obre formalment el debat sobre un projecte de llei per augmentar el control de les armes de foc al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb 68 vots a favor i 31 en contra, el Senat ha aprovat, amb l'ajuda de diversos republicans, iniciar el debat sobre una iniciativa demòcrata —que compta amb el suport de la Casa Blanca— que ampliaria els antecedents penals per als compradors d'armes i atorgaria finançament addicional per a la seguretat a les escoles.

Dimecres el demòcrata per Virgínia de l'Oest Joe Manchin i el republicà per Pennsilvània Pat Tooomey van presentar la iniciativa per ampliar el control d'antecedents en una roda de premsa.

La proposta també inclouria el registre dels compradors d'armes en fires i a través d'internet. No obstant això, la venda entre familiars en quedaria exempta.

stats