Publicitat
Publicitat

ITÀLIA

Amnistia Internacional critica la gestió del govern italià de l'arribada d'immigrants del nord d'Àfrica

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, qualifica de "tsunami humà" la situació a l'illa de Lampedusa i considera que pot adquirir "dimensions importants"

L'organització Amnistia Internacional ha criticat avui el govern italià per la gestió de l'onada d'immigrants a l'illa de Lampedusa, al sud d'Itàlia, procedents del nord d'Àfrica. Les autoritats italianes han traslladat més de 1.700 persones, la majoria de les quals de Tunísia, a un campament temporal situat a Manduria, a la regió de Pullia, segons ha informat la cadena britànica BBC.

 

Segons Amnistia Internacional, l'executiu del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha creat una crisi humanitària per no respondre de manera adequada a l'arribada d'immigrants. “Els tunisians no han pogut tenir accés als drets més bàsics, com l'accés a refugis adequats o a qualsevol tipus de refugi, o a condicions sanitàries”, ha explicat Charlotte Phillips, una representant del programa de Refugiats i Migrants d'aquesta organització.

 

Precisament, Berlusconi, que dimecres passat va visitar l'illa de Lampedusa dimecres i va prometre “alliberar-la” d'aquests immigrants, ha qualificat la situació de “tsunami humà”. El primer ministre italià ha fet aquestes declaracions després d'una reunió del govern amb representants de les institucions locals, provincials i regionals per analitzar el pla de distribució d'aquesta població. Berlusconi s'ha mostrat preocupat per la crisi humanitària i ha assegurat que la situació pot adquirir “dimensions importants”.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT