ALERTA AL REGNE UNIT
Internacional 23/05/2013

Uns llops solitaris? Dos joves plenament conscients i amb accent de Londres, el perfil dels atacants

Nascuts al Regne Unit i d'ascendència nigeriana, van demanar als vianants que truquessin a la policia, segons els testimonis

Ara
1 min

BarcelonaDos homes continuen hospitalitzats en diferents centres de Londres per ferides de bala, un de gravetat. Són els sospitosos de l'assassinat ahir d'un soldat britànic al barri de Woolwich. Segons les declaracions de testimonis en el moment dels fets i les imatges difoses a la premsa, es tracta de dos joves negres d'entre 20 i 30 anys amb accent de Londres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats, immerses en investigacions criminals, no han donat per ara més detalls del seu perfil, però els mitjans locals han informat que un dels atacants és Michael Adebolajo, de 28 anys, nascut al Regne Unit i d'ascendència nigeriana. La policia hauria escorcollat la casa de la seva família en un poblet a prop de la ciutat anglesa de Lincoln.

D'acord amb les gravacions i declaracions dels testimonis, els agressors van actuar per venjar els musulmans morts per tropes britàniques i van demanar als mateixos vianants que truquessin a la policia. Al contrari del que s'havia dit en un inici, semblaven actuar plenament conscients.

Els experts en seguretat han alertat del risc creixent de l'atac de llops solitaris en països d'Occident, ciutadans radicalitzats a través d'internet, com podria ser el perfil del cas dels germans Tamerlan, sospitosos dels atemptats de Boston. Els dos agressors de Londres s'haurien convertit a l'islam els darrers anys, ja que provenien de famílies tradicionalment cristianes, segons la premsa local.

Els llops solitaris no tindrien connexió directa amb Al-Qaida, però s'inspirarien en els discursos més radicals penjats en webs dirigides per islamistes radicals que, en alguns casos, urgeixen la gent a atacar objectius d'Occident.

stats