Internacional 21/07/2013

Felip, nou rei dels belgues

El seu pare, Albert II, ha abdicat als 79 anys i ha defensat la unitat de Bèlgica en la seva darrera intervenció com a monarca

Laia Forès
1 min

Brussel·lesFelip és el nou rei de Bèlgica després de jurar el tron aquest diumenge, un cop el seu pare, Albert II, ha signat l'abdicació. Albert ha renunciat al tron de Bèlgica en una cerimònia protocol·lària coincidint amb el Dia Nacional del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A dos quarts d'onze del matí ha començat l'acte d'abdicació, una cerimònia senzilla i austera, allunyada dels festejos que s'acostumen a fer en altres països europeus. De fet, les altres cases reials no hi han sigut convidades.

En el seu discurs d'abdicació, Albert II ha defensat la unitat de Bèlgica davant les tensions entre flamencs i francòfons. "El nostre país seguirà sent un exemple per a Europa, que busca la unitat en la diversitat", ha dit el monarca. També ha tingut paraules d'agraïment per a la seva dona, la reina Paola. "Simplement, gràcies i un petó", ha dit emocionat.

A les dotze del migdia començarà la segona cerimònia, en què el fill d'Albert, Felip, jurarà el càrrec i es convertirà en el nou rei dels belgues. També hi haurà una desfilada militar i a la nit focs d'artifici donaran la benvinguda als nous reis, Felip i Matilde.

stats