Internacional 11/01/2013

França confirma que enviarà tropes a Mali

Hollande ha confirmat així la seva ajuda militar a Mali i ha assegurat que aquesta operació "durarà el temps que faci falta". De moment, no ha precisat quants efectius s'hi han desplegat ni tampoc el mitjans utilitzats

Agències
2 min

ParísEl president francès, François Hollande, ha assegurat aquest divendres que les forces armades franceses donaran suport a les unitats de Mali en l'intent per frenar els grups salafistes que controlen el nord del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un discurs a París, Hollande ha confirmat així l'ajuda militar de França a Mali, i ha assegurat que aquesta operació "durarà el temps que faci falta". Hores abans, Hollande ja havia anunciat, en el marc de l'ONU, que França estava disposada a respondre favorablement a la demanda de intervenció militar per part de les autoritats de Mali.

Hollande no ha precisat de moment quants efectius han estat desplegats al país africà ni tampoc els mitjans utilitzats, però sí que ha posat èmfasi en el fet que "els terroristes han de saber que França hi serà present quan es tracti no dels seus interessos fonamentals, si no dels drets d'una població, la de Mali, que vol viure lliure i en democràcia".

El president de Mali, Diocounda Traoré, va demanar dijous ajuda militar a França, i Hollande, un dia més tard, ha accedit a considerar que la situació posa en perill no només "la presència d'aquest estat amic" sinó també la seguretat de la seva població i la dels francesos que viuen en aquest país –prop de 6.000–. Hollande ha afegit que tant el ministre francès d'Afers Exteriors, Laurent Fabius, com el de Defensa, Jean-Yves Le Drian, oferiran als francesos "totes les informacions pertinents" sobre el desenvolupament d'aquesta operació.

Hollande també ha subratllat que "el món sencer coneix la brutalitat i el fanatisme" dels grups islamistes, encapçalats pel grup Ansar Al Din, amb el suport de grups terroristes com Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) i Monoteisme i la Jihad a l'Àfrica Occidental (MYAO), i ha explicat que el suport francès va dirigit a "lluitar contra aquests elements".

stats