La policia d'Islàndia mata per primer cop una persona

Un equip de psicòlegs ha atès els agents especials després que disparessin contra un home de 59 anys que intentaven detenir

Per primera vegada en la història, les forces de seguretat d'Islàndia han matat una persona a durjavík. Es tracta d'un fet "sense precedents", ha lamentat el cap de policia, Haraldur Johannessen. "La Policia lamenta aquest incident i enviem el condol a la família", ha afegit l'agent. Les autoritats han obert una investigació per aclarir la conducta de les dues parts.

Aquest matí a primera hora a l'est de la capital islandesa, quan un grup d'agents –entre 15 i 20– intentava detenir un home de 59 anys buscat per causes que no han transcendit.

El sospitós ha començat a disparar contra els policies i, després de llançar gasos lacrimògens a través de les finestres, han acabat entrant per la força a l'habitatge. L'individu ha rebut els agents amb trets –n'ha ferit a dos, un a la cara i l'altre a la mà– i les forces de seguretat han abatut al sospitós, que ha perdut la vida després de ser traslladat a l'hospital.

Es tractat d'un fet sense precedents a Islàndia, un país de 322.000 habitants que té una de les taxes de criminalitat més baix de tot el món. L'equip de forces especials que ha participat en l'operació està rebent atenció psicològica.

Més continguts de