Rússia acusa Occident de pressionar en el judici de Khodorkovski

Rússia ha acusat els EUA i la UE d'intentar influir en el judici contra l'exmagnat del petroli empresonat, Mikhaïl Khodorkovski

El ministre rus d'Afers Estrangers ha dit que, les acusacions des d'Occident que assenyalen que el judici contra Khodorkovski és de tipus polític, no tenen fonament i que el procés és un exemple de selecta justícia.

Mikhaïl Khodorkovski va ser declarat ahir culpable de blanqueig de diners i robatori a gran escala i fa ja 8 anys que està empresonat per frau. Els EUA i la UE van declarar que el veredicte crea dubtes sobre el compromís de Rússia amb el respecte dels Drets Humans i adverteixen que seguiran el cas d'aprop. Khodorkovski era un oligarca, l'home més ric del país, propietari de la petroliera estatal Iukos, fins que va començar a criticar el Kremlin.

El jutge Viktor Danilkin, tot i que ja va declarar culpable l'exmagnat, encara està llegint la sentència i s'espera que la pena es faci pública a finals d'aquesta setmana.

La policia ha tancat els carrers a 100 metres al voltant del tribunal de Moscou on se l'està jutjant, després que ahir centenars de manifestants es van reunir a les portes del edifici demanant la llibertat de Khodorkovski i cridant "vergonya!". La policia va efectuar una trentena de detencions.Etiquetes

Més continguts de