WIKILEAKS

Per l'ambaixador nord-americà, no perjudicarà les relacions diplomàtiques

Els EUA diuen que l'impacte a Madrid per les filtracions és petit en comparació amb altres estats

L'Audiència nega pressions de Washington per frenar investigacions a ciutadans nord-americans. Pel germà del càmera mort José Couso, les filtracions són molt greus

L' ambaixador dels Estats Units a Espanya, Alan Solomont, ha assegurat a Madrid que confia que la revelació de comunicacions diplomàtiques internes no perjudicarà els vincles entre Washington i l'Estat espanyol, que ha qualificat d'“excel·lents”. Els documents filtrats per Wikileaks inclouen “informes incomplets i subjectius” que “no reflecteixen l'opinió dels líders” nord-americans, ha dit Solomont, que ha ha afegit en aquest sentit que el perjudici que poden provocar a aquesta relació és petit si es compara amb les conseqüències que ha generat en altres estats del món.


Jutges i fiscals de l'Audiència Nacional han rebatut els continguts d'algunes d'aquestes filtracions i han negat pressions de Washington per frenar les investigacions obertes a ciutadans dels EUA. Sobre el cas de l'assassinat del càmera de televisió José Couso, el seu germà Javier ha qualificat a l'agència EFE de “gravíssimes” les revelacions en aquest sentit de Wikileaks. “Sempre hem sabut que hi havia connivència del govern espanyol”, ha afegit.

Etiquetes

Més continguts de