ALEMANYA
Internacional 10/02/2011

Un excol·laborador de Wikileaks denuncia que el projecte ja no compleix els objectius inicials

Un informàtic alemany acusa el fundador de la web de filtracions, Julian Assange, d'ignorar les recomanacions de protegir les fonts per publicar documents secrets

Agències
1 min
L'autor del llibre, Daniel Domscheit-Berg.

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } Un excol·laborador de l'organització Wikileaks considera que aquest projecte ja no compleix els objectius inicials. L'informàtic alemany Daniel Domscheit-Berg, que hi va treballar durant tres anys i va deixar el grup al setembre de l'any passat, ha denunciat el que considera un comportament “irresponsable” del fundador d'aquesta web, l'australià Julian Assange. Domscheit-Berg ha acusat Assange d'ignorar les recomanacions de protegir les fonts a l'hora de filtrar documents secrets. “Els infants no haurien de jugar amb armes de foc”, ha explicat irònicament sobre Assange.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Domscheit-Berg, que feia servir el pseudònim Daniel Schmitt quan era portaveu de Wikileaks a Alemanya, ha fet aquestes declaracions avui durant la presentació a Berlín el llibre “Inside Wikileaks”, en què defineix el fundador de la web de revelacions com una persona “asocial”. La versió en alemany té 500.000 còpies i divendres sortirà a una vintena de països. L'editorial La Campana la publicarà en català el 28 de març.

L'antic col·laborador d'Assange ha posat en marxa recentment la web Openleaks, que tindrà una funció similar a la de Wikileaks. Segons el seu impulsor, en aquesta pàgina no es publicaran directament documents, sinó que funcionarà com una bústia i permetrà als associats del grup rebre informacions confidencials.

stats