Internacional 16/11/2011

Desallotgen un campament d''indignats' a París

Els gendarmes asseguren que el desmantellament s'ha fet sense violència ni detencions. Els protestants ho neguen i emeten un comunicat per a denunciar els fets

Efe
1 min
El campament dels 'indignats' de La Défense, aquest dimarts / EFE

ParísLa policia francesa ha desmantellat la nit d'aquest dimarts el campament que els 'indignats' havien instal·lat el 4 de novembre a La Défense, el districte financer de París. Un centenar de gendarmes s'ha endut les lones, mobles i tot el que els 'indignats' tenien, sense violència ni detencions, segons la Prefectura de la policia de París.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El col·lectiu protestant, també un centenar en aquell moment, no hi està d'acord, i ha emès un comunicat la matinada d'aquest dimecres per denunciar els fets. Els 'indignats' asseguren que la policia sí que s'ha comportat de manera violenta i que ha confiscat els materials que feien servir per a protegir-se del fred.

Afegeixen que al llarg del dimarts han patit fins a tres intervencions policials: "El setge policial no fa més que reforçar la legitimitat d'aquesta ocupació per part de ciutadans disposats a afrontar les seves responsabilitats i a resistir, de manera no violenta, davant un estat que utilitza mètodes feixistes, indignes en una democràcia", declara un 'indignat' francès.

El campament de La Défense es va instal·lar quan la ciutat francesa de Canes acollia la cimera del G-20, el 4 de novembre. El 29 de maig la policia francesa ja va desallotjar un primer campament d''indignats' a París, a la plaça de la Bastilla.

stats