GRÈCIA
Internacional 05/07/2011

Activistes de la Flotilla ocupen l'ambaixada espanyola a Atenes

L'executiu hel·lè ha prohibit salpar a les 10 embarcacions de la missió humanitària. El moviment Rumbo a Gaza protesta davant aquesta mesura

Agències
1 min
Una dotzena d'activistes ocupen la seu de l'ambaixada espanyola a Atenes

Atenes p { margin-bottom: 0.21cm; } Un grup d'activistes espanyols, membres del moviment Rumbo a Gaza, han ocupat avui la seu de l'ambaixada espanyola a Atenes per protestar contra la decisió del govern grec de prohibir salpar als vaixells amb ajuda humanitària de la Flotilla cap a la franja de Gaza.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Uns quaranta espanyols es troben des de fa dies a bord del vaixell Gernika al port de Kolimpari, a l'illa de Creta, a l'espera de poder salpar cap a la franja per entregar ajuda humanitària als palestins. Malgrat això, les autoritats portuàries han bloquejat la seva sortida, de la mateixa manera que ho han fet amb la desena d'embarcacions que completen la Flotilla i que es troben en altres ports hel·lens. El govern grec al·lega que el viatge "pot ocasionar tensió en les relacions exteriors".

Els activistes han replicat que l'ordre grega, emesa divendres, "vulnera el dret comunitari, la legislació internacional i les mateixes lleis hel·lenes". Rumbo a Gaza ha recordat en un comunicat que tot i que han presentat tota la documentació requerida per salpar des de Kolumpari i malgrat que "compleixen tots els requisists burocràtics, s'ha impedit la sortida del vaixell sense cap justificació jurídica". Els activistes també han reiterat la "posició immoral i cobarda" del ministeri d'Afers Exteriors espanyol i han criticat la seva titular, Trinidad Jiménez, per no haver-se pronunciat "malgrat l'evident anomalia que suposa que persones de ciutadania espanyola vegin vulnerada la seva llibertat de moviments".

La segona Flotilla per la Llibertat, formada per una desena d'embarcacions i 500 activistes de 45 països diferents, porta 5.000 tones d'ajuda humanitària i tenia previst trobar-se en aigües internacionals per navegar en direcció a Gaza.

stats