Internacional 12/04/2015

Hillary Clinton llança oficialment la seva candidatura a la presidència dels Estats Units

Envia un correu als seus donants per anunciar la seva intenció de presentar-se a les presidencials del 2016

Ara
2 min

BarcelonaL'ex secretària d'Estat nord-americana Hillary Clinton ha anunciat ja oficialment la seva candidatura a la presidència dels Estats Units pel partit demòcrata a través d'un correu electrònic enviat als seus donants, segons ha informat 'The New York Times'.

L'anunci oficial de la seva candidatura s'esperava per a les 12 del migdia d'aquest diumenge, a través d'un vídeo a les xarxes socials, però la publicació s'ha retardat.

Prop de les tres del migdia, hora dels Estats Units, ha aparegut finalment un missatge a les xarxes socials de Clinton anunciant la candidatura: "El moment que tots estàvem esperant. El viatge de Hillary Clinton per ser la 45a presidenta dels Estats Units ha començat oficialment", deia el missatge a la seva pàgina de Facebook.

El missage a Facebook de Hillary Clinton

Poc després s'emet l'esperat vídeo: "Preparant-se per començar" ('Getting started'). Es tracta d'un anunci de campanya que arrenca amb les històries de diversos ciutadans que estan preparant-se per encetar algun projecte nou a la seva vida. Hillary Clinton s'hi afegeix dient que ella també està començant alguna cosa nova: "ser presidenta dels Estats Units". "Els Estats Units necessiten un campió i jo vull ser aquesta campiona", diu.

Després de les imatges d'una mare que torna a treballar després de cinc anys cuidant els fills, o de dos germans hispans que obren un negoci als EUA, o d'una parella d'homosexuals que es casen, entre altres moltes històries humanes, apareix Hillary Clinton sumant-s'hi per anunciar la seva candidatura.

També ha fet l'anunci a través del seu compte de Twitter, en què ha destacat la seva intenció de ser la "campiona" dels nord-americans.

Poc abans, l'assessor de Clinton John Podesta havia enviat un correu als donants de la ja candidata demòcrata per anunciar-los de forma oficial la seva intenció de concórrer a les eleccions presidencials del 2016 representant els demòcrates.

stats