Internacional 08/05/2020

L'Índia comença la repatriació de 225.000 ciutadans que volen abandonar els Emirats

Ja n'han sortit dos vols i s'espera que aquesta setmana 2.000 persones més puguin tornar a casa

Ara
1 min
L’Índia fa complir el confinament a cop de porra

BarcelonaL'Índia va començar aquest dijous a repatriar 225.000 ciutadans que volen abandonar Dubai i Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units (EAU). El govern ha posat vols especials a la seva disposició per tornar-los a casa setmanes després de l'esclat de la pandèmia del coronavirus.

Els primers vols, amb 354 persones, van sortir ahir dijous, tal com l'encarregat de premsa del consolat indi a Dubai, Neeraj Agrawal, va informar a Efe. Aquesta setmana sortiran onze vols des dels Emirats Àrabs cap a l'Índia, amb més de 2.000 passatgers. En total es preveuen 64 vols especials des de dotze països per repatriar unes 15.000 persones en les pròximes setmanes, i continuar l'operació fins que puguin tornar tots els ciutadans que ho demanin.

L'ambaixada dona prioritat a la gent gran, els malalts, els turistes i els treballadors que han perdut la feina. Els passatgers que volen des de Dubai i Abu Dhabi s'han de sotmetre a una prova mèdica a l'aeroport i un test ràpid per poder viatjar. A més, se'ls entrega un kit amb dues mascaretes, guants i desinfectant, i han de signar un compromís de fer quarantena catorze dies un cop arribin a casa.

Als Emirats Àrabs hi ha actualment 3,4 milions d'indis, la gran majoria empleats a la construcció i el sector de serveis. L'Índia va tancar fronteres aèries fins i tot als seus propis ciutadans. És un dels països que ha imposat un confinament més estricte.

stats