Internacional 13/06/2019

L'Índia vol tenir la seva pròpia estació espacial

El país asiàtic anuncia diversos programes per multiplicar la seva presència i activitat a l'espai

Ara
2 min
El primer mòdul de l'Estació Espacial Internacional (ISS), conegut com a Zarya, es va posar en marxa el 20 de novembre de 1998. REUTERS/NASA

BarcelonaL'Índia està valorant posar en òrbita la seva pròpia estació espacial en un futur no gaire llunyà. Així ho ha anunciat aquest dijous el president de l'Organització d'Investigació Espacial de l'Índia (ISRO), K. Sivan, que també ha confirmat missions a Venus, la Lluna, el Sol i el seu primer enviament tripulat a l'espai.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estem intentant tenir una estació espacial separada [...]. Serà molt petita i llançarem un mòdul que serà molt útil a l'hora de guiar l'experimentat de microgravetat", ha explicat K. Sivan en roda de premsa.

El departament, però, vol anar pas per pas. Tal com han explicat, no se centraran en aquest projecte fins que no aconsegueixi posar en òrbita una nau amb astronautes, el llançament de la qual està previst per al 2022. El govern indi ja ha autoritzat un pressupost de gairebé 1.438 milions de dòlars –prop de 1.300 milions d'euros– per dur a terme aquesta operació.

A més a més, i segons ha revelat el mateix Sivan, el país asiàtic també llançarà el pròxim 15 de juliol una missió a la Lluna, que té com a objectiu rastrejar les variacions en la composició de la superfície lunar per determinar l'origen i l'evolució de l'astre. També es voldria estudiar l'origen de la seva aigua a través de la distribució de les molècules que la formen.

Però els objectius no acaben aquí. El cap de l'ISRO ha concretat que també planegen una missió solar el 2020 per estudiar l'aurèola del Sol i el seu impacte en el canvi climàtic. I una altra a Venus, el 2023, en què la fita serà estudiar l'atmosfera i topografia del planeta.

L'Índia, amb un dels programes espacials més actius del món, va començar a col·locar satèl·lits al voltant de l'òrbita terrestre el 1999. El país forma part de l'exclusiu grup d'estat que tenen al seu abast un sistema de navegació per satèl·lit, juntament amb els Estats Units o Rússia, entre d'altres.

stats