La fiscalia belga investiga el candidat a comissari de Justícia de la CE per possible corrupció

La premsa de Bèlgica apunta que l'actual ministre Didier Reynders podria estar implicat en un cas de blanqueig de capitals

La fiscalia belga ha obert una investigació preliminar contra el candidat a ser el nou comissari de Justícia de la Comissió Europea, Didier Reynders, segons publiquen aquest dissabte els diaris 'L'Echo' i 'De Tijd'.

L'actual vice primer ministre i ministre d'Exteriors i Defensa podria estar implicat en un cas de blanqueig de capitals i suborns en relació amb la construcció de l'ambaixada belga a Kinshasa, a la República Democràtica del Congo. Un portaveu de Reynders ja ha negat cap implicació en corrupció i ha assegurat que es tractava d'una campanya de difamació contra el polític.

En el cas, la premsa belga també hi implica contrabandistes d'armes i un candidat a la presidència congolesa. La investigació preliminar s'hauria obert arran de la denúncia d'un exagent de seguretat secreta belga. La premsa del país apunta que, d'acord amb el seu testimoni, Reynders i la seva mà dreta haurien utilitzat diversos mètodes per blanquejar capitals, com ara vendre a preu d'or obres d'art i antiguitats sense valor, o fer negocis immobiliaris a través de societats opaques.