Internacional 07/12/2012

Troben morta la infermera que va passar la trucada d'una ràdio a l'habitació de Kate Middleton

Feia de recepcionista del torn de nit a l'hospital on estava ingressada la duquessa de Cambridge. Els locutors d'un programa australià que es van fer passar per la reina Isabel i el príncep Carles la van enganyar. Els mitjans britànics parlen de suïcidi

Efe / Ara
2 min
Una ambulància i policia davant de l'edifici on vivia la infermera de Kate Middleton trobada morta / REUTERS

LondresUna infermera de l'hospital de Londres on estava ingressada l'esposa del príncep Guillem, Kate Middleton, ha aparegut morta a casa seva. La dona va ser víctima d'una broma radiofònica d'una emissora d'Austràlia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el centre hospitalari, la víctima va ser un infermera que va contestar la trucada de dos locutors que es van fer passar per la reina Isabel II i el príncep Carles, i als quals es va informar sobre l'estat de la duquessa de Cambridge, ingressada dilluns per fortes nàusees provocades per l'embaràs.

La policia no ha confirmat la causa de la mort de la treballadora, però ha informat que no es tracta d'una mort "sospitosa" de criminalitat. La premsa britànica –'The Guardian' i 'The Times', per exemple– parla d'"aparent suïcidi", tot i que no aprofundeix en els indicis que ho fan pensar.

El duc i la duquessa de Cambridge, Guillem i Kate, han expressat en un comunicat la seva "profunda tristesa" per la notícia.

El director de l'hospital King Edward VII, John Lofthouse, ha confirmat en un comunicat llegit davant la premsa que la infermera morta és Jacintha Saldanha, i que va ser la persona que va contestar la trucada de l'emissora australiana.

Lofthouse ha dit que Saldanha portava més de quatre anys treballant a l'hospital i que era una infermera "de primera" que havia cuidat centenars de pacients.

El director del centre hospitalari ha expressat la seva "profunda tristesa" per la mort de la infermera, que no era de nacionalitat britànica, i ha assegurat que "l'hospital li havia estat donant suport en un moment difícil".

La broma telefònica es va produir el 4 de desembre passat. Els locutors de la cadena australiana 2Day FM es van fer passar per la reina Isabel II i el príncep Carles.

Des de recepció, Saldanha va transferir la trucada a l'habitació, on la va atendre una altra infermera, que va comunicar als seus interlocutors que la pacient es trobava bé.

"Ara mateix està dormint i de moment ha passat una nit sense incidents. Li hem donat líquids i està estable", va explicar.

L'hospital King Edward VII es va disculpar posteriorment per haver caigut en la trampa i va assegurar que revisaria els seus procediments interns per evitar altres intrusions.

stats