Internacional 05/03/2014

Kerry reclama diàleg directe entre Moscou i Kíev

El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, s'ha reunit a París amb el ministre rus d'Afers Exteriors, Serguei Lavrov

Efe
1 min

ParísEl secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, ha demanat aquest dimecres al ministre rus d'Afers Exteriors, Serguei Lavrov, que hi hagi converses directes entre les autoritats russes i el nou govern ucraïnès, segons han informat mitjans francesos que cobreixen la trobada entre els dos caps de la diplomàcia a París.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Kerry i Lavrov s'han reunit a la capital francesa per participar en una conferència sobre el Líban juntament amb altres ministres i el president francès, François Hollande, a l'exterior del Palau de l'Elisi. Abans de la trobada, Kerry havia reiterat que Rússia té l'obligació de respectar la sobirania ucraïnesa.

També havia fet referència al memoràndum de Budapest de 1994, signat, entre altres, per Rússia, segons el qual Ucraïna va fer entrega del seu arsenal militar a canvi que es garantís la seva independència i la seva integritat territorial.

No hi ha hagut trobada entre Lavrov i el ministre ucraïnès

El cap de la diplomàcia ucraïnesa, Andréi Desxitsa, ha reiterat la disposició de les noves autoritats del país a parlar amb Moscou i consensuar una sortida pacífica a la crisi. "No tenim cap intenció de lluitar amb Rússia", ha subratllat Desxitsa.

El ministre no s'ha pogut reunir a París amb el seu homòleg rus perquè aquest últim s'hi ha negat, segons l'ambaixada ucraïnesa. Fonts del govern rus no han confirmat la negativa de Lavrov a trobar-se amb Desxitsa.

Sí que s'ha entrevistat, en canvi, amb Kerry i amb els titulars d'Exteriors francès, Laurent Fabius, i britànic, William Hague.

stats