Internacional 13/07/2022

Kíiv descarta un alto el foc que impliqui cedir territori a Rússia

Continuen els intensos bombardejos a la província de Donetsk, que Rússia espera que caigui aviat

ARA
2 min
Veïns llancen runa a un crater després d'un bombardeig rus a Donetsk.

BarcelonaEl ministre d’Afers Exteriors d’Ucraïna, Dmitró Kuleba, ha descartat aquest dimecres acordar cap alto el foc que impliqui cedir territori a Rússia i ha assegurat que no hi ha converses de pau entre Moscou i Kíiv. “L’objectiu d’Ucraïna en aquesta guerra és alliberar els nostres territoris, restaurar la nostra integritat territorial i la plena sobirania a l’est i el sud d’Ucraïna”, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Rússia ha aconseguit aquest mes prendre el control de tota la província de Lugansk, a l’est d’Ucraïna, i espera controlar aviat la totalitat de la província veïna de Donetsk, a la regió industrial del Donbass. Durant tot el dia d’ahir es van registrar intensos bombardejos a l’est de Donetsk. L’agència estatal russa TASS assegurava que les tropes de Moscou i els seus aliats separatistes havien entrat a la ciutat de Siversk.

Converses congelades

Al sud del país, les forces russes van atacar 28 assentaments a Mikolaiv i van matar almenys cinc civils, segons el govern ucraïnès. Rússia, per la seva banda, deia que havia abatut quatre avions ucraïnesos, extrem que Kíiv va negar.

En una entrevista publicada abans que acabés la reunió a Istanbul entre Kíiv i Moscou per parlar de l’exportació de gra, Kuleba va dir que l’acord per reprendre aquestes exportacions semblava molt proper. Però va deixar clar que les converses de pau més àmplies continuen congelades. “En l’actualitat no hi ha converses (de pau) entre Rússia i Ucraïna a causa de la posició de Rússia i la seva contínua agressió contra el nostre país”, va dir Kuleba.

Preguntat sobre la decisió del govern canadenc de tornar a Alemanya una turbina reparada que és necessària per al gasoducte Nord Stream 1 entre Rússia i Alemanya, Kuleba va dir que Kíiv ja havia comunicat a Berlín i Ottawa que ho considera un “error”.

stats