TUNÍSIA
Internacional 10/02/2011

L'escriptora Bensedrine reclama per a Tunísia un model propi sense intromissions

L'escriptora, periodista i activista prodrets humans tunisiana Sihem Bensedrine ha reclamat per a Tunísia un model propi de democràcia i ha demanat a Occident que no "imposi" el seu model, ja que la "democràcia tunisiana serà creada pels tunisians"

Efe
1 min
L'escriptora es discuteix amb un oficial militar a Tunis.

BarcelonaEn una conferència celebrada al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona amb el títol Tunísia avui, revolució o protesta?, l'escriptora i periodista tunisiana ha acusat els països europeus d'"haver-se equivocat durant anys" amb Tunísia donant suport a líders autoritaris, i els ha demanat que "acompanyin" el país àrab en la seva transició, però que no "s'hi interposin". Carme Colomina, periodista d'internacional del diari ARA i enviada especial a Egipte la setmana passada, ha presentat la conferència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bensedrine, que fa un any que resideix a Barcelona, va tornar ahir de Tunísia, on ha passat les últimes setmanes per estructurar la posició de futur del Consell Nacional per les Llibertats a Tunísia, una organització que va fundar fa 12 anys i que "ha conduït la resistència" durant tot aquest temps.

Per Bensedrine, França i els països europeus "han de demanar perdó" per construir relacions entre iguals amb la nova Tunísia i ha afegit que els tunisians "no obliden" l'actitud de Sarkozy perquè "fins a l'últim moment" va oferir armes a l'expresident Ben Ali.

El "menyspreu" i la "ràbia" dels tunisians cap al mandatari francès és "inimaginable", ha dit.

L'escriptora ha equiparat les revolucions tunisiana i egípcia, ja que tots dos països "han patit" unes elits que havien d'"il·luminar el poble cap a la seva emancipació" i l'han traït "posant-se al costat del poder".

Bensedrine creu que Egipte haurà de pagar una "factura més gran" per la seva revolució a causa de la proximitat de l'Estat d'Israel i els seus interessos.

stats