Internacional 12/07/2014

L'ofensiva israeliana a Gaza deixa 118 morts i més de 900 ferits

Les autoritats israelianes asseguren que seguiran amb l'ofensiva mentre duri el llançament de coets per part dels palestins

Efe
2 min
Atac israelià sobre Rafah, a Gaza / AFP

JerusalemEl nombre de palestins morts en els bombardejos de l'exèrcit israelià a Gaza en el marc de l'ofensiva "Marge Protector" ascendeix a 118 i hi ha més de 900 ferits després de cinc dies de violència, segons han confirmart fonts sanitàries de la Franja.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La darrera matinada, aparells de l'aviació militar d'Israel van continuar bombardejant habitatges a Gaza, alhora que les faccions armades palestines, incloses Hamàs i la Jihad Islàmica, van continuar disparant coets contra territori israelià.

Almenys una desena de palestins va morir i més de quinze van ser ferits en els últims bombardejos dels caces de l'aviació israeliana a diferents punts costaners. D'acord al portaveu del ministeri de Sanitat a Gaza, Ashraf al Qedra, tres palestins van morir i cinc han resultat ferits en un dels atacs aeris israelians contra un grup de persones als voltants d'una mesquita de l'oest de la capital de Gaza.

Poc abans, ha precisat la font, dos joves discapacitades morien i cinc persones resultaven ferides d'extrema gravetat en un altre bombardeig contra un centre per a discapacitats al nord de la franja. En un altre atac, cinc van morir i un nombre similar van ser ferits quan van ser aconseguits per un míssil a la localitat de Jabalia, al nord del territori palestí.

Del total de morts, segons les autoritats palestines, dos terços són civils com dones, ancians i nens, i ha advertit que la Franja pateix ja d'una severa manca de material i equips mèdics als hospitals per atendre els ferits.

Ha comunicat també que una dona va resultar ferida divendres a la nit en impactar un coet contra una casa a la ciutat de Beer Sheva, la més populosa del sud d'Israel.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar divendres que el seu país seguirà endavant i fins i tot intensificarà l'ofensiva militar contra Gaza. En un comunicat oficial, el líder conservador va revelar que durant els quatre primers dies de l'ofensiva, l'Exèrcit israelià va bombardejar més d'un miler de suposades posicions islamistes. El cap de l'Exèrcit israelià, general Benny Gantz, va indicar per part seva que les tropes ja estan llestes per a la incursió terrestre i que només estan a l'espera de la decisió política.

stats