Internacional 16/05/2014

L'ONU alerta que les forces prorrusses ataquen els drets humans a l'est d'Ucraïna

Moscou rebutja les acusacions i diu que el nou informe és "un encàrrec polític" per "blanquejar" les autoritats de Kíev

Efe
1 min

GinebraL'ONU ha dit avui que l'annexió de Crimea per part de Rússia i la imposició de la legislació d'aquest país a la península de Crimea està creant greus problemes per als seus habitants, en qüestions com la nacionalitat, l'accés a tractaments mèdics o en el funcionament de mitjans de comunicació, entre altres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els residents de Crimea, de nacionalitat ucraïnesa o amb un altre estatus, havien de demanar ser reconeguts com a russos fins el passat 18 d'abril i els que no van complir amb aquest termini "fan front a persecució i intimidació", senyala l'informe d'una missió especial d'observadors de drets humans enviada per l'ONU a Ucraïna.

Per aquells que no han sol·licitat ser russos, l'organització demana en el seu informe que se'ls garanteixi el seu dret a la propietat i sobre la terra, l'accés a l'educació i a la salut, i que no se li retirin els beneficis socials que normalment s'associïn a la nacionalitat.

De la seva banda, Rússia ha denunciat que a l'informe li falta objectivitat i compleix "un encàrrec polític". El portaveu del ministeri d'Exteriors del govern rus, Alexander Lukashèvitx, ha dit que "no hi ha dubte que els autors" tenien l'objectiu de "blanquear a les autoproclamades autoritats de Kíev".

stats