Internacional 01/06/2014

Marine Le Pen diu que vol "destruir la UE" perquè rebutja "una Unió Soviètica europea"

La líder del FN sosté en una entrevista amb 'Der Spiegel' que creu en "una Europa de les nacions" i en la "cooperació" però no en el model actual

Efe
2 min
Marine Le Pen, líder del Front Nacional, va comparèixer exultant després de conèixer els sondejos, amb un cartell en què es llegia “Primer partit de França”.

BerlinLa líder de l'ultradretà Front Nacional (FN) francès, Marine Le Pen, ha dit, en una entrevista amb la revista alemanya 'Der Spiegel', que vol destruir la UE però no Europa i ha defensat projectes de cooperació com Airbus o Ariane.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El que vull es destruir la UE, no Europa. Crec en una Europa de les nacions. Crec en Airbus i en Ariane, en una Europa de la cooperació, però no vull aquesta Unió Soviètica europea", ha dit Le Pen en l'entrevista.

Així mateix, Le Pen ha rebutjat la idea que la UE sigui un projecte de pau i ha dit que l'Europa actual el que representa és la guerra econòmica.

"Europa és una guerra"

"Europa és la guerra. La guerra econòmica, un augment de les hostilitats entre els països. Als alemanys se'ls insulta i se'ls acusa de cruels, als grecs d'estafadors i als francesos de mandrosos", ha dit la política francesa.

A més a més, segons Le Pen, la cancellera alemanya, Angela Merkel, actualment "no pot anar a cap lloc sense que la protegeixin centenars de policies". "Això no té res a veure amb la fraternitat", ha dit.

Le Pen té la intenció, segons ha dit, d'impedir que la UE "segueixi respirant, que ho toqui tot amb els seus tentacles i que es posi en tots els racons de la nostra legislació".

"En la nostra història gloriosa vam tenir milions de morts per seguir sent un país lliure. Avui senzillament ens estem deixant robar el dret a l'autodeterminació", ha dit.

Contra l'euro

Le Pen diu a més que un euro fort, com defensa Alemanya, ensorra l'economia francesa, però aclareix que això no implica un atac a Merkel.

"Quan escolto atacs a Alemanya dic: no podeu retreure a la senyora Merkel que defensi els seus interessos. No puc retreure a Merkel que demani un euro fort. Els retrets els faig als nostres polítics que no defensen els nostres interessos. Un euro fort ensorra la nostra economia", ha dit Le Pen.

El FN va ser el partit més votat a les eleccions europees a França amb el 25% dels vots.

stats