Internacional 07/07/2017

Melania Trump, 'ostatge' de l'anti G-20

Hamburg demana més policies per controlar els grups d'incontrolats

Ara
1 min
Melania Trump consulta el seu telèfon, a Varsòvia.

BarcelonaLa primera dama nord-americana, Melania Trump, ha conegut en pròpia pell la impopularitat o contestació que desperta la cimera del G-20. Un grup de manifestants ha bloquejat temporalment la sortida de la residència on s'allotja durant la seva estada a la ciutat alemanya d'Hamburg.

"De moment, no tenim permís de seguretat per abandonar el lloc", ha explicat una portaveu de Melania Trump per mitjans alemanys. La nord-americana, com la resta de parelles dels líders del G-20, està convidada a participar en un programa d'activitats organitzat per Joachim Sauer, el marit de la cancellera alemanya, que els ha preparat una excursió en vaixell al port d'Hamburg i una visita a un centre d'investigació sobre el clima.

Els enfrontaments entre policia i manifestants violents contraris al G-20 van començar ahir a la tarda i aquest matí s'han reprès, amb intents de bloquejar les arribades dels líders al recinte firal en el qual se celebra la cimera.

Segons el setmanari 'Der Spiegel', la policia d'Hamburg ha demanat reforços d'efectius antiavalots d'altres parts del país. El disseny de seguretat plantejava el desplegament de 20.000 agents per fer front als previsibles aldarulls de grups d'incontrolats que, de manera aïllada, actuen causant destrosses a la ciutat. De moment, la policia ha fet 45 detencions i hi ha 189 policies ferits, sense que es tingui informació dels manifestants lesionats.

stats