Palestina

La tensió va en augment a la Franja de Gaza

Israel abat dos membres de la Jihad Islàmica a Gaza

Han mort aquest diumenge al matí a la franja de Gaza per trets de l'exèrcit israelià, segons han informat fonts palestines

Dos presumptes membres de la Jihad Islàmica han mort a la ciutat oriental de Khan Younis, al sud de Gaza, després d'un tiroteig amb l'exèrcit israelià, segons han assegurat les Brigades d'Al-Quds, braç armat del moviment islàmic, i diversos testimonis.

Consultat per l'Agència France Presse, un portaveu de l'exèrcit israelià ha dit que "els soldats han obert foc – amb l'ajuda d'helicòpters– contra els membres d'una cèl·lula terrorista que ha intentat posar una càrrega explosiva prop de la barrera de seguretat" que separa Israel de la Franja de Gaza.

La tensió va en augment

Les accions armades i el llançament de coets contra el sud d'Israel han anat en augment en els darrers dies. L'exèrcit israelià ha dut a terme diverses incursions aèries.

Un portaveu de Hamàs, que controla Gaza, ha assegurat que continuarà respectant la treva militar amb Israel, però adverteix que estan "perfectament preparats per respondre qualsevol agressió israeliana".