Publicitat
Publicitat

PRÒXIM ORIENT

Els 10 passos per l'èxit del retorn del soldat israelià segrestat a Gaza des del 2006

Israel i Palestina inicien avui el procés perquè el soldat Guilad Shalit torni a casa a canvi de 1.027 presos palestins

Israel i Palestina inicien avui el procés per intercanviar el soldat israelià, Guilad Shalit –retingut per Hamàs a Gaza des del 2006– per 1.027 presoners palestins. Es tracta d'un moment clau per desencallar les negociacions de pau al Pròxim Orient. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, havia posat com a condició l'alliberament d'aquest soldat, tota una icona pel poble jueu, per començar la reconciliació.

El diari israelià Haaretz recull els passos perquè la transferència es faci amb èxit:

Pas 1: Shalit és alliberat i es troba amb un representant de la Creu Roja i un emissari egipci el dimarts.

Pas 2: Israel allibera 27 presoneres palestines després de confirmar-se l'alliberament de Shalit.

Pas 3: Hamàs transfereix Shalit a Egipte a través del pas de Rafah. Shalit passarà poc temps a Egipte, segurament només 15 minuts, just abans que se'l transfereixi a Israel.

Pas 4: Israel transfereix la primera tongada de presoners palestins a Gaza i Cisjordània després de confirmar-se que Shalit ja és a Israel.

Pas 5: Shalit passa a mans de l'Exèrcit israelià prop de la frontera amb Egipte i Gaza. Se li donarà el seu antic mòbil perquè telefoni a la seva mare.

Pas 6: Un metge de les forces armades d'Israel, el general Itzik Kreis, farà un ràpid reconeixement mèdic al soldat israelià.

Pas 7: Shalit passarà a la base aèria israeliana de Tel Nof, on se li farà un reconeixement mèdic més exhaustiu.

Pas 8: El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu; el ministre de Defensa, Ehud Barak; i el cap de les forces armades, Benny Gantz, es trobaran amb Shalit a Tel Nof.

Pas 9: Els mandataris acompanyaran Shalit a reunir-se amb la seva família.

Pas 10: Si Shalit està bé de salut, les forces armades portaran el soldat i la seva família en helicòpter fins a casa seva, Mitzpe Hila, al nord d'Israel.

Més continguts de