Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

Els nous habitatges s'edificaran en quatre colònies jueves de Cisjordània

Israel construirà més cases en assentaments en resposta a l'assassinat d'una família de colons

L'executiu israelià reacciona amb contundència a l'atac contra una parella i els seus tres fills. L'exèrcit d'Israel manté la recerca de l'autoria dels fets i bloqueja Nablus

Israel construirà 500 cases més en colònies jueves al territori ocupat de Cisjordània. Així ho ha aprovat un equip interministerial de l'executiu israelià com a resposta a l'assassinat ahir dissabte de cinc persones d'una mateixa família en un assentament jueu al nord de Cisjordània. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i el ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, han participat en una reunió per valorar les mesures per l'atac. Les construccions es faran en quatre assentaments.


Una parella i els seus tres fills, dos d'onze i quatre anys i el tercer un nadó de tres mesos, van morir ahir dissabte a ganivetades mentre dormien a casa seva a l'assentament jueu d'Itamar. L'exèrcit israelià, que atribueix els assassinats a un activista palestí, manté la recerca de l'autor de l'atemptat amb un dispositiu al voltant de la ciutat de Nablus. Una vintena de palestins ja han estat detinguts en diverses localitats al voltant d'Itamar.


L'Autoritat Nacional Palestina ja ha condemnat la decisió del govern israelià d'aixecar més habitatges en colònies jueves, i considera que aquesta resposta als assassinats posa entrebancs al procés de pau.

Etiquetes

Més continguts de