Publicitat
Publicitat

PRÒXIM ORIENT

La resposta d'Israel

Netanyahu demana al Congrés dels EUA que no es reconegui l'estat palestí

El primer ministre israelià continua la seva gira nord-americana amb la idea de contradir la proposta d'Obama de tornar a les fronteres de 1967

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha assegurat durant un discurs dirigit al Congrés nord-americà, que “s’oposarà amb força” al reconeixement d’un estat palestí per part de les Nacions Unides. La temptativa palestina d’imposar un acord en aquest sentit “no portarà pas la pau, caldrà que tots els que desitgen la fi del conflicte s’hi oposin amb força”, ha declarat el primer ministre.

Netanyahu desitja que un Congrés amb majoria republicana l'ajudi a combatre la proposta del president nord-americà, Barack Obama, de tornar a les fronteres de 1967 i reconèixer l'estat palestí. Obama va fer un discurs adreçat al Pròxim Orient la setmana passada.

La resposta palestina

El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, s'ha afanyat a respondre al discurs dels seu homòleg israelià i ha comunicat que les seves paraules "obstaculitzen" el procés de pau al Pròxim Orient.

Més continguts de