Internacional 26/05/2012

Els països àrabs condemnen la massacre a Síria en què han mort 92 persones

El ministre d'Afers Estrangers d'Egipte creu que és necessari "obrir una investigació immediata"

Efe
2 min

El CaireEgipte, la Lliga Àrab i els països del golf Pèrsic han condemnat avui la massacre perpetrada ahir a la localitat siriana d'Al Haula, on almenys 92 persones van morir, 32 d'elles nens, segons la missió d'observadors de l'ONU.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre egipci d'Afers Estrangers, Mohammad Kamel Amr, ha dit que "el bombardeig contra civils és un crim que no es pot ignorar, una violació de totes les línies vermelles, motiu pel qual és necessari obrir una investigació immediata per identificar i jutjar els responsables d'aquest assassinat de civils".

Alhora, ha advertit en un comunicat que "el retard en l'aplicació total, immediata i honesta del pla del mediador internacional Kofi Annan farà que continuïn i augmentin els assassinats i la violència contra la població siriana".

També ha assenyalat que aquesta situació portarà conseqüències tràgiques per a Síria i l'estabilitat de tota la regió.

Per la seva banda, el secretari general de la Lliga Àrab, Nabil al Arabi, també ha expressat el seu fort rebuig a la massacre d'Al Haula, que va ser qualificada pel cap de la missió d'observadors de l'ONU a Síria de "brutal tragèdia", i de la qual el règim i l'oposició siriana es van acusar mútuament.

En aquest sentit, ha subratllat la necessitat que "els responsables d'aquest crim rendeixin comptes per aquestes greus violacions que han superat tots els límits, no es pot seguir impassible".

Al Arabi ha instat la comunitat internacional, representada en el Consell de Seguretat de l'ONU, a afrontar la seva responsabilitat i a adoptar les "mesures necessàries immediates perquè cessin els assassinats que perpetren els grups armats i les forces del govern sirià".

Finalment, la nota indica que el secretari general prossegueix els seus contactes amb el seu col·lega de l'ONU, Ban Ki-moon, i amb Kofi Annan "sobre la postura que ha d'adoptar el Consell de Seguretat per posar fi a aquesta perillosa escalada de violència i mort a Síria".

També, el secretari general del Consell de Cooperació del Golf Pèrsic (CCG) –que agrupa l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Kuwait, Qatar, Bahrain i Oman–, Abdelatif al Ziani, ha condemnat la matança.

"El CCG expressa la seva tristesa per la matança de civils desarmats a Síria, per la qual cosa condemna amb fermesa l'ús per part de les forces del règim sirià l'excessiva força contra el poble sirià", ha afirmat Al Ziani en un comunicat.

En aquest sentit, ha instat la comunitat internacional a "afrontar la seva responsabilitat perquè cessi el vessament que es registra de manera diària a Síria".

stats