Palestina

En un moment de màxima inestabilitat al món àrb

El govern de l'Autoritat Nacional Palestina dimiteix en ple per aturar les protestes

La filtració de documents secrets de la negociació amb Israel i el silenci dels responsables palestins fins la caiguda de Mubàrak acaben amb la poca credibilitat que tenia el govern
El govern de l’Autoritat Palestina (ANP) dimitirà en ple, segons les informacions filtrades aquesta nit. Una reunió d’urgència aquest matí ha d’abordar la remodelació de l’executiu. Des de fa setmanes es parla de canvis al govern de Cisjordània (la franja de Gaza està sota control de Hamàs, que ha establert un règim paral·lel), però els fets s’han precipitat arran de la caiguda de Mubàrak. L’ANP no es va pronunciar a favor del poble egipci fins a la dimissió del rais, i va reprimir les manifestacions de solidaritat als carrers de Cisjordània.

Fonts polítiques palestines asseguren que es produirà “un canvi radical en la composició del govern” i que el primer ministre, Salam Fayyad, començarà les negociacions pel nou executiu. 

En les últimes setmanes, la ja molt afeblida credibilitat de l’Autoritat Palestina s’ha vist colpejada per la filtració d’Al-Jazira de centenars de documents secrets de les negociacions amb Israel. Els textos evidenciaven enormes concessions sense contrapartides dels negociadors palestins. El president de l’ANP, Abu Mazen, va anunciar dissabte la convocatòria d’eleccions presidencials i legislatives abans de setembre, cita que Hamàs boicotejarà.

Etiquetes

Més continguts de