Internacional 26/06/2014

Els pilots de l'MH370 desaparegut es podrien haver quedat sense oxigen

Les autoritats australianes amplien l'àrea de recerca de l'avió de Malàisia que es va perdre fa tres mesos

Efe
1 min
La nova àrea de recerca de l'avió desaparegut. ARA

SidneyLes autoritats australianes han anunciat aquest dijous que modifiquen la zona de recerca de l'avió malaisi desaparegut el març passat més cap al sud, a uns 1.800 quilòmetres de la costa occidental d'Austràlia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La nova zona de recerca continua sent l'indret on es va comunicar per última vegada l'avió amb el satèl·lit però hem fet uns nous càlculs", ha dit el viceprimer ministre australià, Warren Truss.

El nou perímetre abasta uns 60.000 quilòmetres quadrats enfront dels 860 quilòmetres quadrats en la qual es buscava prèviament.

La hipòtesi de la falta d'oxigen

Les noves conclusions sobre la investigació en marxa de l'accident fetes públiques avui ha apuntat també que l'avió volava amb el pilot automàtic en el moment de la desaparició i que amb tota probabilitat la tripulació es va quedar sense oxigen.

Segons això, amb la pèrdua d'oxigen a la cabina els pilots haurien perdut el grau de consciència necessari per manipular l'aeronau.

L'avió de Malaysia Airlines es va enlairar de Kuala Lumpur a la matinada del 8 de març amb 239 persones a bord i tenia previst arribar a Pequín sis hores més tard, però va desaparèixer de les pantalles de control de radar als 40 minuts.

L'aeronau va canviar de rumb en una "acció deliberada", segons les autoritats malàisies, per creuar l'Estret de Malacca en direcció contrària al seu trajecte inicial i es creu que va poder estavellar al sud de l'Índic.

stats