Azerbaidjan
Internacional 27/05/2012

La policia de l'Azerbaidjan reprimeix les protestes pacífiques en defensa dels drets humans

Les forces de l'ordre del govern autoritari d'Ilham Alíev detenen més de 70 persones que protestaven pacíficament a la capital

Ara
1 min
Policies de paisà detenen manifestants antigovernamentals a Bakú, la capital de l'Azerbaidjan, aquest dimecres. / VANO SHLAMOV / AFP

BarcelonaMés de 70 manifestants pacífics van ser detinguts en les hores prèvies al festival d'Eurovisió a Bakú, la capital de l'Azerbaidjan, segons Human Rights Watch. Les protestes volien aprofitar l'atenció internacional en motiu del festival per denunciar les violacions dels drets humans del president Ilham Alíev.

La tarda de divendres, un grup de manifestants es van congregar en un passeig de la capital, enmig d'una forta presència de policies uniformats i de paisà. Tan aviat com els manifestants van començar a cridar "Llibertat!" la policia els va agafar, els va cobrir la boca i els va forçar a entrar a autobusos i cotxes de policia, amb els quals se'ls van endur. En almenys un cas, la policia va detenir una dona d'uns 50 anys que no participava a les protestes, aparentment perquè la reconeixien d'altres manifestacions, segons l'ONG de defensa dels drets humans.

La policia també va forçar el fotoperiodista Natik Abilov, d'un diari opositor, a entrar a un vehicle de la policia. Aquesta era la tercera protesta pacífica al país reprimida per la policia en la setmana prèvia al festival musical.

Les organitzacions de drets humans denuncien que el govern de l'autoritari Alíev suprimeix habitualment la llibertat d'expressió i persegueix els opositors.

stats