Un policia mata un jove negre desarmat a l'interior d'un pis, als Estats Units

Obama commemora avui els 50 anys de la marxa cívica de Selma

Un jove negre de 19 anys ha mort avui a Madison, a l'estat nord-americà de Wisconsin, en ser tirotejat per un policia en un apartament, segons ha informat la policia local. La nova mort es produeix en un cap de setmana marcat per la visita de Barack Obama a Selma per commemorar el 50 aniversari de la marxa a favor del sufragi dels negres que va ser violentament reprimida en aquesta ciutat d'Alabama i que va propiciar la Llei de Drets Civils del 1965.

Els fets de Madison han passat a la matinada (hora catalana i mitja tarda, en horari local), quan l'agent ha entrat per la força a l'apartament després de rebre una trucada alertant de sorolls sospitosos en el seu interior, ha explicat el cap de la Policia de Madison, Mike Koval, en una roda de premsa. Segons el seu relat, el jove anava desarmat i havia estat involucrat aquest mateix dia en una baralla.

"No s'ha trobat cap arma o objecte d'aquesta naturalesa que pogués haver estat usat pel subjecte (el jove)", ha detallat.

"En el context del combat entre tots dos, l'agent va treure la seva arma i va disparar al subjecte", va dir Koval, que no va precisar el nombre de tirs que va rebre el jove.

El succés serà investigat per una agència independent i les autoritats han cridat a la calma, mentre a Madison s'han pogut veure ja protestes contra la violència policial.

La mort d'aquest jove negre a mans d'un agent se suma a la llista de successos d'aquestes característiques que, després de la mort de Michael Brown en agost de l'any passat, han situat la discriminació de la policia cap a les minories en la primera línia de debat als Estats Units.

Més continguts de