Internacional 17/11/2012

El president d'Equador reclama un tracte adequat i no "presons" per a immigrants a Europa

En la seva intervenció durant la Cimera Iberoamericana de Cadis, ha felicitat la iniciativa de Rajoy d'aturar els desnonaments en alguns casos a Espanya

Efe
1 min

CadisEl president d'Equador, Rafael Correa, ha reclamat aquest dissabte "un tracte adequat per als immigrants a Europa", contraposat a les "presons" que els esperen a causa de la "criminalització de la mobilitat" de persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el seu discurs en el ple de la XXII Cimera Iberoamericana, que se celebra a Cadis, Correa ha atacat el "neoliberalisme", en considerar que "les seves receptes" no serveixen per sortir la crisi al món occidental.

En al·lusió a la important comunitat equatoriana a Espanya, afectada també per la crisi econòmica, Correa ha agraït al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el recent decret llei que suspèn els desnonaments d'habitatges de famílies més vulnerables.

En aquest context, ha criticat les "polítiques d'austeritat que afecten a la majoria i solament beneficien a pocs", el deute públic "en part fictícia", perquè els creditors són els bancs centrals.

stats