Putin prohibeix les paraulotes

El president rus promulga una llei que prohibeix l'ús de paraules malsonants en llibres, diaris, pel·lícules, concerts i programes de televisió

El president rus, Vladimir Putin, ha promulgat aquest dilluns una llei que prohibeix l'ús de paraules malsonants en els mitjans de comunicació, peces teatrals, pel·lícules, espectacles, concerts, llibres i obres d'art. La llei, que entrarà en vigor l'1 de juny, preveu multes en metàl·lic de 40 a 50 euros per a particulars, entre 80 i 90 euros per a càrrecs públics i d'entre 800 i 1000 euros per a persones jurídiques.

Segons la llei, experts filòlegs seran els encarregats de determinar si les paraules o les expressions emprades en cada cas són motiu de sanció, segons mitjans locals. A partir d'ara, doncs, queda terminantment prohibit l'ús de paraules malsonants en actes públics, siguin de caràcter cultural, artístic o d'entreteniment. En el cas de les pel·lícules en què els diàlegs continguin paraules grolleres, la llei prohibeix la concessió de certificats per a la seva exhibició a Rússia.

Fa un any Putin ja va promulgar una altra llei contra l'ús de les paraules malsonants i grolleries en els mitjans de comunicació escrits i audiovisuals. Per "abusar de les paraules grolleres en les seves informacions", les autoritats van retirar l'any passat la llicència a l'agència de notícies Rosbalt, encara que els seus crítics ho van considerar una coartada per fer callar un mitjà crític amb el Kremlin.