Protestes
Internacional 20/05/2011

'Spiegel': "La generació perduda d'Espanya ha trobat la seva veu"

Les acampades desapareixen de les portades però donen peu a l'anàlisi en la premsa internacional

Redacció
2 min

BarcelonaEn la seva edició digital el setmanari alemany Spiegel titula "La generació perduda espanyola troba la seva veu: "Els van etiquetar com la generació perduda, amb molts joves incapaços de trobar feina i obligats a viure a casa dels pares com a conseqüència de la crisi econòmica. Però ara els joves espanyols semblen haver trobat la seva veu i estan expressant el seu malestar amb els polítics als carrers".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La premsa britànica, que ahir no es feia ressò de les protestes, comença a parlar-ne avui. The Guardian afirma que "una revolta dirigida pels joves s'està escampant pel sud d'Europa mentre una nova generació de manifestants s'apropia de les places i els parcs areu d'Espanya, unida pel rebuig a la classe poítica i el rebuig a les retallades pressupostàries". El diari parla del contagi del moviment a Itàlia, on #italianrevolution ja és trending topic: ahir es van fer acampades a Florència i avui n'hi ha de convocades a Roma i Milà.

El Wall Street Journal esmenta les protestes com el resultat de la "mala situació econòmica" d'Espanya i recorda les elevades taxes d'atur juvenil. El diari se centra, però, en destacar que, com va passar a Catalunya, si el Partit Socialista perd algunes comunitats el dèficit ocult de les autonomies sortirà a la llum.

El portal d'informació econòmica Business Insiderllegeix el moviment assenyalant similituds i diferències amb el d'Egipte: "Des de fora, s'assemblen en molts aspectes: una joventut desafecta, enrabiada per l'elevada taxa d'atur i que es comunica a través de les xarxes socials subvertint l'estructura tradicional de poder al país; però Espanya és un país totalment diferent d'Egipte, és una democràcia i els manifestants reclamen reformes, no un regicidi, la situaicó està millorant allà, tot i que potser no tan ràpid com caldria".

Al-Jazira, la cadena que ha s'ha convertit en un referent de les revoltes al món àrab, continua fent seguiment de la protesta ciutadana a Espanya i explica avui en la portada de la seva edició digital la prohibició imposada per la Junta Electoral Central.

stats