Internacional 26/07/2018

El Regne Unit legalitzarà el cànnabis terapèutic

La pressió de diverses famílies amb nens epilèptics provoca el canvi

Ara
1 min
Charlotte Caldwell, i el seu fill Billy, al ministeri de l'Interior durant una reunió per demanar el canvi de la llei

BarcelonaEl govern britànic ha anunciat aquest dijous que a partir de la tardor al Regne Unit es podran prescriure medicaments derivats del cànnabis. El ministre de l'Interior, Sajid Javid, ha anunciat el canvi de la legislació, però ha matisat que els fàrmacs seran per a pacients amb "necessitats clíniques excepcionals".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta modificació de la legislació arriba després de la polèmica que va provocar la negació a dos nens amb epilèpsia sense tractament de poder obtenir oli de cànnabis. Aquest oli és, segons els seus pares, l'únic que pot ajudar-los a pal·liar els efectes de la malaltia, cosa que els va dur a fer una petició que va aconseguir més de 240.000 firmes de suport.

Billy Caldwell, de dotze anys, va haver de ser hospitalitzat després que les autoritats li requisessin a l'aeroport de Heathrow (Londres) la mediació a base d'oli de cànnabis que havia adquirit al Canadà. Pocs dies després, el responsable d'Interior va acordar retornar la medicació al nen i va anunciar que en revisaria la legislació perquè casos així no es tornin a repetir.

El ministre, que va fer un tuit dient que la modificació ajudarà els pacients que pateixen en silenci, va advertir que "en cap cas es tracta d'un primer pas cap a la legalització del cànnabis per a ús recreatiu". L'ús medicinal d'aquesta planta ja està permès en països com el Canadà, Israel, el Perú i l'Uruguai.

stats