Ucraïna abat 54 míssils dels 69 que ha llançat Rússia en un dels atacs més massius dels últims dies

Els bombardejos s'han fet des d'avions i vaixells i s'han sentit explosions en diverses ciutats, incloses Kíiv i Odessa

1 min
Restes de cases destruïdes per un atac amb míssils als afores de Kíev, el 29 de desembre de 2022

BarcelonaUcraïna ha informat aquest dijous al matí d'una nova onada d'atacs amb míssils per part de Rússia, la més massiva de les últimes setmanes. Les sirenes d'atacs aeris han sonat a tot el país i s'han pogut sentir explosions en diverses ciutats, inclosa la capital, Kíiv; la ciutat portuària d'Odessa, Lviv i Khàrkiv. "L'enemic està atacant Ucraïna des de diverses direccions amb míssils de creuer aeris i marítims des d'avions i vaixells estratègics", han informat les forces aèries ucraïneses, en un missatge a l'agència de notícies Ukrinform. Segons l'exèrcit ucraïnès les seves defenses antiaèries han pogut abatre 54 dels 69 míssils russos, ,que pretenien atacar sobretot la infraestructura elèctrica. A Kíiv hi ha almenys tres ferits, entre ells una noia de 14 anys i també han rebut impactes edificis residencials de la ciutat de Zaproíjia. La nit abans Rússia havia llançat eixams de drons kamikazes.

L'alcalde de la capital, Vitali Klitxkó, ha escrit a Telegram que la ciutat podria patir talls d'electricitat i ha instat els residents a carregar els seus dispositius i proveir-se de reserves d'aigua. També s'han anunciat talls d'electricitat a les regions d'Odessa i Dnipró, amb l'objectiu de minimitzar els danys potencials sobre la infraestructura energètica.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha demanat a la Rada, el parlament ucraïnès, que continuï unida i ha tornat a defensar el seu pla de pau de deu punts, que el Kremlin ha rebutjat: Moscou diu que no hi ha res a parlar si no Kíiv accepta l'annexió de les quatre províncies ucraïneses del sud i l'est a la Federació Russa.

stats