Internacional 12/02/2014

Tres anys de presó per a un ecologista que va criticar els Jocs Olímpics de Sotxi

Amnistia Internacional ha demanat al Comitè Olímpic Internacional que prengui mesures contra la persecució d'activistes russos

1 min
Espectadors a peu de la flama olímpica i la font que l'acompanya, durant el tercer dia dels Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi GETTY IMAGES / Lecka

Un ecologista rus que va denunciar l'impacte mediambiental de la construcció d'infraestructures per als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi ha sigut condemnat aquest dimecres a tres anys de presó.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La justícia de la regió de Krasnodar ha rebutjat el recurs interposat pels advocats de l'activista, Ievgueni Vitixko, contra la sentència dictada el passat mes de desembre per un tribunal local. Vitixko va ser acusat de violar les condicions d'una condemna suspesa de tres anys que havia rebut l'any 2012 per haver causat desperfectes a la tanca de la casa del governador regional Alexandr Tkaxov.

Les autoritats locals han sigut criticades per les organitzacions ecologistes per haver danyat de manera irreversible l'entorn de la zona de Sotxi on s'han construït les instal·lacions per a la celebració dels Jocs.

Amnistia Internacional considera que l'activista, membre del partit opositor Iabloko, és un pres de consciència i ha demanat al president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, que prengui mesures contra la persecució dels ecologistes russos.

stats