Internacional 02/03/2018

Trump: "Una guerra comercial és bona i fàcil de guanyar"

Washington imposarà aranzels per a l'acer i l'alumini de la Xina

Ara
2 min
Trump assisteix a una reunió amb dirigents del sector siderúrgic, a la Casa Blanca.

BarcelonaFidel al seu lema d''Amèrica primer', Donald Trump afirma que les "guerres comercials són bones i fàcils de guanyar" quan els Estats Units perd milers de milions de dòlars fent negocis a l'exterior. En un tuit, el president es reafirma així en què "la setmana que ve" aprovarà aranzels del 25% a les importacions d'acer i del 10% a les d'alumini d'alguns països, i que estaran en vigor "per un llarg període de temps".

En una trobada amb empresaris de les principals indústries de la siderúrgia, el president ha evitat esmentar on situarà la duana, però en un informe del departament de Comerç s'apuntava directament com a "gran responsable" la Xina. Les conseqüències directes de l'anunci s'han deixat notar a les borses, on el dòlar ha caigut davant de l'euro i es canvia

Trump tenia fins a mitjans d'abril per decidir quines mesures adoptava després que el departament de Comerç li enviés un informe sobre els efectes de les importacions d'aquests productes sobre "la seguretat nacional" dels Estats Units, en el qual recomanava gravar les importacions. Trump es va envoltar dels grans empresaris metal·lúrgics per enviar el dard de proteccionisme i a través de la seva plataforma preferida, Twitter, va justificar la decisió per revertir els efectes del que va dir que ha sigut

suposa un pas endavant en la seva retòrica de nacionalisme i proteccionisme comercial, amb mesures contundents que els analistes adverteixen que poden obrir una guerra comercial internacional en forma de repressió dels països afectats.

Trump ja havia ordenar al gener imposar restriccions a les importacions de rentadores i panells solars, però les mesures anunciades contra el metall i l'acer, segons els analistes, tenen molt més impacte pel volum de negoci que generen aquests sectors.

stats