Internacional 14/12/2015

Nova victòria del Front Nacional (FN) a la Catalunya Nord

El Departament dels Pirineus Orientals és un dels dos, al costat del Gard, on s'imposa la llista de l'extrema dreta a la regió Migdia-Pirineus Llenguadoc-Rosselló

Ara
2 min
Louis Aliot, el líder del FN a la regió de Migdia-Pirineus Llenguadoc-Rosselló a la dreta de la imatge. AFP

BarcelonaEl Front Nacional (FN) ha mostrat de nou la seva fortalesa a la Catalunya Nord amb una victòria contundent a la segona volta de les eleccions regionals franceses tal i com ja va passar a la primera volta.

Tot i que el seu cap de llista, Louis Alliot, el company sentimental de Marine Le Pen, no ha resultat elegit, el FN ha quedat en primera posició al departament dels Pirineus Orientals amb un 43,97% de vots. En segona posició ha quedat la llista socialista (37,02%) i en tercera la dels conservadors d'Els Republicans (19,01%).

La participació ha pujat molt a la segona volta als Pirineus Orientals per arribar al 60,8%, respecte el 50,6% de la primera volta i ha beneficiat tots els candidats. Destaca el del FN que ha guanyat gairebé 18.000 vots.

Victòria socialista al conjunt de la regió

En el conjunt de la nova regió Migdia-Pirineus Llenguadoc-Rosselló ha guanyat el Partit Socialista (PS) amb una la llista encapçalada per Carole Delga de manera que, per primer cop, una dona estarà al capdavant d'aquest Consell Regional.

Però si no s'hagués fet la fusió de les dues regions, l'extrema dreta presidiria, segons els resultats obtinguts diumenge, el Consell Regional de Llenguadoc Rosselló, segons informa Ràdio França Rosselló.

La secretària federal del PS als Pirineus Orientals, Ségolène Neuville, ha estat clara, en unes declaracions recollides pel diari L'Independant, que ha assegurat que "caldria estar cec per no veure que el FN fa encara un resultat impressionant" al departament davant "l'enfonsament" de la dreta tradicional ara sota el nom d'Els Republicans.

A la ciutat de Perpinyà, el FN ha obtingut el 41,94% dels vots mentre que hi ha municipis dels Pirineus Orientals com ara Barcarès, Pià, Sant Cebrià o Sant Llorenç de la Salanca en què l'extrema dreta ha superat el 50%.

stats