XINA
Internacional 05/06/2012

64,89 punts o la vinculació inexplicable de la Borsa de Xangai i la data de Tiananmen

L'índex del parquet va tancar dilluns, 23è aniversari de la matança, perdent els mateixos punts que la data en què es va produir la revolta. Un misteriós resultat que ha portat els censors xinesos a bloquejar les recerques relacionades amb les coincidències a la borsa de la capital econòmica de la Xina

Ketih Brasher (the New York Times)
1 min
La Borsa de Xangai, convertida en altaveu de Tiananmen

Hong KongLa Borsa de Xangai va tancar dilluns amb un resultat numèric tan sorprenent com també delicat políticament. Coincidint amb el 23è aniversari de la revolta de Tiananmen, el parquet es va fer ressò de la tragèdia que el règim xinès ha provat d'esborrar, de manera desesperada, de la consciència col·lectiva del seu poble.

L'índex del parquet va caure ahir exactament 64,89 punts, una xifra que s'assembla de manera sospitosa a l'aniversari de la matança, el 4 de juny (el mes número sis) del 89. Això podria ser una coincidència, però el fet que l'índex obrís amb 2.346,98 punts, que al revés és la data de l'incident del 4 de juny, sumat a la data de l'aniversari, ha posat de manifest que algun pirata informàtic podria estar-hi al darrere.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA Premium.

stats