Xina
Internacional 05/04/2012

Anonymous ataca centenars de webs del govern xinès

El grup demana al poble asiàtic que lluiti per la democràcia, la llibertat i la justícia al seu país. Pràcticament totes les webs perjudicades ja tornen a funcionar amb normalitat

Efe
1 min
Anonymous insta al poble xinès des de les pàgines bloquejades a alçar-se contra la tirania

PequínLa branca xinesa del moviment global de pirates informàtics Anonymous ha bloquejat centenars de pàgines governamentals del seu país, i hi ha escrit missatges demanant als internautes que s'alcin "contra la tirania".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el seu compte de Twitter –que té prop de mig milió de seguidors, malgrat que la xarxa social està bloquejada al país asiàtic–, el grup anònim xinès ha afirmat que ha atacat diverses webs governamentals i empresarials de la Xina, i ha aconseguit, fins i tot, informació privada –com números de telèfon o correus electrònics– que ha sigut publicada pel grup.

Anonymous ha justificat l'atac perquè "durant anys el govern xinès ha sotmès el seu poble a lleis injustes". "Poble, tots vosaltres patiu per la tirania d'aquest règim. Lluiteu per la justícia, la llibertat i la democràcia", han afegit els pirates informàtics en el seu missatge.

Pràcticament totes les webs perjudicades han tornat a funcionar amb normalitat, mentre que algunes d'associades al moviment de protesta han sigut clausurades. L'atac coincideix amb un augment recent de la censura a la xarxa xinesa per la circulació de rumors sobre un cop d'estat al país.

stats