La Fiscalia creu que al judici s'està "consolidant" l'acusació i s'oposa a la llibertat dels candidats el 28-A

Considera que s'ha anat "acreditant el lideratge i implicació" dels processats en el Procés

La Fiscalia s'oposa que Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva surtin en llibertat provisional perquè considera que amb el judici oral s'està reforçant la seva acusació i la seva participació en la comissió dels delictes pels quals se'ls jutja. "El judici oral està consolidant les proves de la participació dels processats en els delictes objecte d'acusació", assegura el ministeri públic en el seu escrit presentat al Tribunal Suprem, que ha de decidir si els allibera per afrontar la campanya electoral i, posteriorment, recollir l'acta de diputats al Congrés i al Senat si surten escollits. 

Els candidats del 28-A presos demanen l’alliberament

Així, el ministeri públic considera que els elements que justifiquen la mesura cautelar de la presó preventiva es mantenen i els vehiculen a la magnitud dels fets que es dirimeixen al judici. En aquest sentit, la Fiscalia creu que el risc de fuga augmenta perquè a "més gravetat [dels delictes], més temptativa" d'eludir l'acció de la justícia. També fa referència a l'estructura de l'exili que hi ha establerta a l'estranger amb Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig a Waterloo.

En el seu escrit, i malgrat els interrogatoris que s'han pogut escoltar al llarg del judici, consideren que els processats van "sostreure" els Mossos del compliment de la llei situant-los com a "cos armat al servei dels seus designis", cosa que han negat els màxims responsables del cos en aquell moment: el major Josep Lluís Trapero i els comissaris Ferran López, Joan Carles Molinero, Emili Quevedo i Manuel Castellví.

El ministeri públic insisteix en el risc de reiteració delictiva per la seva "posició preponderant" en el Procés i considera que al llarg de les sessions celebrades al Suprem s'ha anat confirmant aquesta situació. "El judici oral està acreditant el seu lideratge i implicació", apunta la Fiscalia. Un cop el tribunal tingui l'opinió de totes les parts haurà de determinar si deixa o no en llibertat els processats que ho han sol·licitat.