"No crec que ningú pensés que la declaració d'independència era simbòlica": les deu frases de Millo al Suprem

Insinua que Junqueras era més receptiu que Puigdemont a no anar tan ràpid amb el Procés

  1. "A l'altra banda de la taula em vaig trobar una cadira buida. A Puigdemont no li interessava parlar de res més que no fos un referèndum a Catalunya".

  2. "Junqueras em va convidar a tenir una conversa informal, que no vam fer pública, en què reconeixia que el referèndum podria provocar una situació complicada, que potser no era partidari que això fos tan ràpid, però que estava compromès amb el Govern per tirar-lo endavant. Em deia que ell sempre havia sigut independentista i no ho havia de demostrar i, en canvi, hi havia membres del Govern que no ho havien sigut mai i que ara ho havien de demostrar".

  3. "El conseller d'Interior, Joaquim Forn, em va dir que garantirien que la jornada electoral es desenvolupés amb total normalitat i em vaig quedar estupefacte".

  4. A partir del 10 de setembre es va generar un clima en què on hi havia una diligència judicial, s'ajuntava un nombre important de persones amb l'objectiu d'impedir aquestes comissions judicials. Hi havia grups que es manifestaven pacíficament i d'altres que ho feien amb clara violència. Perquè tirar objectes incendiaris de pacífic no té gaire".

  5. "El 20 de setembre era el món al revés, perquè des del Govern es cridava a defensar les institucions catalanes mentre s’estava portant a terme una actuació judicial intentant mantenir l’ordre constitucional".

  6. "Dins dels CDR hi ha persones que no tenen cap inconvenient en utilitzar la violència, estan camuflats; negar que són violents és fals perquè alguns ho són".

  7. "Trapero deia que la seva obligació era donar compliment al mandat judicial, però no ens va dir com. Sí que deia que en cap cas utilitzaria l'ús de la força per impedir el referèndum".

  8. "L'1-O vaig demanar a Puigdemont que desconvoqués el referèndum per evitar mals majors, perquè hi havia gent que volia impedir el mandat judicial fent muralles i fins i tot amb accions violentes".

  9. "Em va explicar (un agent que va intervenir en l'1-O) que havia caigut en la trampa del Fairy. Consisteix en vessar detergent a l'entrada d'alguns col·legis perquè, quan entressin els agents, patinessin, caiguessin a terra i després se'ls donés puntades de peu al cap. Les puntades de peu al cap també les vaig veure en imatges que li arribaven via xarxes socials i que no sortien a la televisió. En aquestes imatges també es veia persones agredint els agents i tirant-los tanques. També manifestants van utilitzar les arts marcials per colpejar el clatell dels agents. Tot això és el que em van traslladar".

  10. "La declaració d'independència no era simbòlica, anava de debò, no crec que ningú pensés que era simbòlica".