Microsites  /  Judici al Procés 11/06/2019

La crònica sonora del judici: Desobediència? Pot ser. Rebel·lió i sedició? Ni en broma

2 min

MadridQuatre mesos després, el judici al Procés arriba a la recta final amb els informes finals de les defenses. El primer a intervenir ha estat l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, que ha deixat clar que el judici marcarà el futur d'Espanya. Per Van den Eynde, l'acusació posa en perill drets fonamentals amb la seva acusació de rebel·lió. L'advocat ha acabat la seva intervenció convidant el tribunal a dictar una sentència que ajudi a solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Molt menys polític, i molt més cru i contundent, ha estat l'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero. Per començar ha deixat clar que la Generalitat no tenia capacitat per imposar la independència. Melero ha sigut duríssim contra els responsables de l'operatiu policial que els cossos estatals van preparar per a l'1-O. És més, ha considerat que va ser buscat. I, finalment, l'advocat de Forn, igual que havia fet Van den Eynde abans, ha acceptat que hi ha un delicte que sí que podria haver comès el seu client: el de desobediència.

En tercer lloc ha intervingut Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. Pina ha entrat en la defensa individual de cadascun d'ells. I ha deixat clar que cap d'ells va incitar a la violència. Pina ha desacreditat les proves presentades per l'acusació, com ara la famosa agenda Moleskine.

La sessió ha acabat amb la intervenció de l'advocat de Carles Mundó, Josep Riba, que s'ha centrat a desmuntar l'acusació del delicte de malversació que pesa sobre el seu client. Demà està previst que comenci l'advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig. Quan acabin els advocats de la defensa serà el moment dels al·legats finals dels acusats. I amb això arribarem al moment del vist per a sentència.

stats