Microsites  /  Judici al Procés 12/06/2019

La crònica sonora del judici: Els al·legats finals

Del discurs èpic de Jordi Cuixart a l'emotivitat de Dolors Bassa: les intervencions dels acusats

2 min

MadridVa parlar el primer dia i avui l’hem tornat a escoltar en el judici. Oriol Junqueras ha sigut breu però clar. Cal tornar a la política. En la mateixa línia s’ha expressat el seu company de partit, Raül Romeva.

Joaquim Forn, en el seu al·legat final, ha recordat que l’1-O no va anar contra ningú i ha defensat el paper dels Mossos. Un dels discursos més ben travats ha sigut el de Jordi Turull, que ha subratllat que l’1-O va ser un dia de dignitat democràtica. I ha insistit que ell era allà per les seves idees.

Un dels moments més emotius de la jornada ha sigut quan Josep Rull s’ha referit als seus fills, cosa que també ha fet Jordi Sànchez, que ha destacat el dolor que causa la presó als seus familiars. En el seu torn, Carme Forcadell ha carregat de manera duríssima contra la Fiscalia, a la qual ha acusat d’haver-s'hi rabejat.

Un dels discursos més diferents ha sigut el de Jordi Cuixart, que ha tornat a insistir que la seva prioritat no era sortir de la presó i que tornaria a fer tot el que va fer. I ha defensat la desobediència i el dret a la protesta. Dolors Bassa també ha sigut molt emotiva recordant la seva militància sindical, i ha advertit el tribunal sobre la transcendència de la decisió que ha de prendre.

Santi Vila ha defensat el seu paper de mediador amb Madrid i ha expressat la confiança en la justícia. Meritxell Borràs i Carles Mundó també han aprofitat l'avinentesa per expressar el desig que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya es pugui resoldre a través del diàleg. Tot plegat, abans que Manuel Marchena digués la frase amb què s’acaba tot judici: vist per a sentència.

stats