Microsites  /  Judici al Procés 30/04/2019

La crònica sonora del judici: l'hora dels votants

Aquest dimarts s'ha sentit per primera vegada la veu dels votants agredits per la policia l'1-O

1 min

BarcelonaDesprés de sentir desenes de policies parlant de la suposada violència de la gent als col·legis, de les muralles humanes i de les mirades d’odi, aquest dimarts han parlat els votants de l’1-O agredits per les forces de l'ordre estatals. S'ha sentit, per exemple, Jordi Rubinart, de Sant Esteve Sesrovires, i Jordi Salvadó, de Sant Carles de la Ràpita, relatant el que van veure.

També ha declarat l’exdirector del CatSalut David Elvira, que ha donat dades sobre els ferits. Finalment ha declarat el secretari general del sindicat SAP dels Mossos Pere Garcia, que ha conformat el dispositiu que ja van explicar els comandaments del cos en seu judicial.

Pere Garcia ha defensat que en tot moment els Mossos tenien la intenció de complir els mandats judicials, i ha afegit que no entenen per què se’ls ha criticat quan ells van tancar més col·legis que la resta de cossos policials. El judici es reprendrà dilluns vinent amb nous testimonis, en unes sessions que s’allargaran fins al dia 20 de maig. El Suprem ha declarat lliure el dia 21, que es quan es constitueixen les cambres i quan els presos i els advocats de Vox podran recollir les seves actes al Congrés i al Senat. Després començaran les proves documentals, bàsicament documents i vídeos.

stats