La CUP estudia presentar recurs al Suprem per negar-se a respondre a Vox com un acte d'objecció de consciència

Reguant acusa el tribunal de virar a l'extrema dreta perquè avala la presència del partit ultradretà

Xavi Tedó
2 min
La CUP estudia presentar recurs al Suprem per negar-se a respondre a Vox com un acte d'objecció de consciència

BarcelonaLa regidora de la CUP de Barcelona Eulàlia Reguant i l'exdiputat de la CUP Antonio Baños han anat avui al TSJC per recollir la notificació per negar-se a respondre a les preguntes de Vox al Suprem durant el judici al Procés, cosa que va comportar que el tribunal els imposés una multa de 2.500 euros a cada un.

A la sortida Reguant ha revelat que estudien presentar recurs –tenen cinc dies– com un "acte d'objecció de consciència". La regidora cupaire ha deixat clar que ratifiquen la decisió de no respondre a la formació d'extrema dreta. "Ens ratifiquem en la decisió col·lectiva de no normalitzar Vox com ha fet el Suprem, que ha virat a l'extrema dreta i ho farem fins al final i les últimes conseqüències", ha reblat.

En aquest sentit, l'exdiputada ha deixat clar que la negativa a respondre a les preguntes de Vox, que actua com a acusació popular, es podria repetir en les pròximes setmanes quan hagi de declarar gent pròxima a la CUP, com per exemple l'exdiputat David Fernàndez. "Ho farem tantes vegades com calgui perquè el compromís antifeixista, antimasclista i antiracista està per damunt de tot davant d'un tribunal d'excepció que avala la presència de l'extrema dreta al judici", ha advertit Reguant.

En tot cas, ha dit que estudiaran la situació pas a pas per decidir si recorren la multa o es neguen a pagar-la. De fet, la CUP va recollir gairebé 25.000 euros en només 24 hores a través de donatius personals que ja cobreixen abastament l'import de la sanció.

La sanció governativa que ha imposat el Suprem es basa en l'article 420 de la Llei d'Enjudiciament Criminal que estableix una multa de 200 a 5.000 euros pel testimoni que es "resisteixi a declarar el que sàpiga sobre els fets pels quals sigui preguntat". Si tot i la multa, persisteix en la seva negativa, es pot deduir testimoni contra ell i obrir una peça separada al jutjat de guàrdia pels delictes d'obstrucció a la justícia i desobediència greu a l'autoritat.

stats