"Forcadell no va organitzar el referèndum i no va arengar mobilitzacions violentes": Olga Arderiu, en deu frases

L'advocada de Carme Forcadell nega que la seva clienta vulnerés els drets dels diputats

Ara
2 min

Barcelona1. "La senyora Forcadell no va participar, no va organitzar el referèndum i no va arengar a mobilitzacions violentes".

2. "No podem confondre Parlament amb Forcadell. Ella no era responsable de l’acció dels grups parlamentaris. A més, a la mesa hi ha set membres i ella no va tenir mai vot de qualitat ni va donar cap indicació als altres membres que tenien tots més experiència que ella".

3. "Les lleis del referèndum i de transitorietat s’introdueixen al ple perquè dos grups parlamentaris apel·len al 81.3. Ni la mesa ni la presidenta tenen la facultat per impedir-ho. S’ha pretès demonitzar el 81.3 però és un article vigent, que no ha estat declarat inconstitucional, que tenen altres Parlaments i que s’ha fet servir en altres ocasions".

4. "Quan s’aprova el 155, ¿què fa la presidenta? Dissol el Parlament i convoca la diputació permanent. La meva representada ha actuat en tot moment d’acord amb el reglament i, sobretot, respectant els drets dels diputats i diputades".

5. "La inviolabilitat parlamentària no és una excusa per cometre delictes. És una garantia de preservació de l’àmbit parlamentari. Protegeix el principi d’autonomia d’ingerències d’altres institucions. Com diu el catedràtic Iñaki Lasagabaster, si els tribunals poden assenyalar als Parlaments les qüestions sobre les quals poden resoldre, no es tracta d’una democràcia parlamentària, sinó d’un govern de jutges".

6. "A Forcadell se la jutja per qui és i no pel que ha fet. Se li aplica un dret penal d’autor".

7. "En 50 sessions de judici no s’han acreditat ni reunions, ni 'whatsapps', ni trucades entre Forcadell, el Govern i les entitats. Ella no va participar en la decisió ni en l’execució de convocar un referèndum".

8. "El 20 de setembre va ser a la conselleria d’Economia com la resta de la mesa. Anna Simó i Lluís Guinó fins i tot van pujar a l’escenari i van ser-hi més estona que ella. Forcadell va anar a saludar a Junqueras a les 5 i no es va dirigir en cap moment a la gent. No hauria passat res si ho hagués fet, però s’està mentint respecte a les seves conductes".

9. "Per què el Tribunal Constitucional comença a criminalitzar la mesa del Parlament si en anteriors legislatures s’havia permès debatre sobre la independència i l’autodeterminació? Perquè és quan hi ha una majoria de diputats suficients per fer-ho efectiu".

10. "S'han inventat piulades sobre Forcadell, s'ha inventat que era en llocs on no era i s'han manipulat les seves paraules".

stats